Nieuw gemeentehuis van meer dan 12 miljoen euro?

01 Maart 2015

Nieuw gemeentehuis van meer dan 12 miljoen euro?

Beste inwoner van Beerse-Vlimmeren, Wil je een nieuw gemeentehuis van meer dan 12 miljoen euro? 

Het huidig gemeentebestuur wenst een nieuw gemeentehuis (administratief centrum) te bouwen.
De bouw hiervan zal handenvol geld kosten met een verhoging van de belasting tot gevolg in de komende bestuursperiode.
Het vorige bestuur had gekozen voor de renovatie van ons huidig gemeentehuis. Een project dat 4,5 miljoen euro zou kosten.  De bouw van een nieuw administratief centrum zal een prijskaartje dragen van 10 miljoen euro.
Voor de renovatie van het huidige gemeentehuis werd voor 400.000 euro aan studiekosten uitgegeven.  Door te kiezen voor een nieuwbouwproject zijn dit nutteloze kosten en moet de gemeente nog eens 100.000 euro betalen aan de architect als vergoeding voor contractbreuk.  Met andere woorden, 500.000 euro van uw belastinggeld, wordt onnodig uitgegeven.
Hiervoor, beste inwoners, willen we een gemeentelijk referendum organiseren. We hebben daarvoor 3000 handtekeningen nodig.  
De leden van CDE-Vlim.be en Groen zullen binnenkort bij je aankloppen en je steun vragen voor dit initiatief. Want zeg nu eerlijk: 
Wil je dat het prachtig park in het midden van het centrum plaats maakt voor een nieuw administratief centrum? Wil je extra belastingen betalen voor dit prestigeproject? Wil je dat 500.000 euro van jouw belastinggeld zomaar wordt weggesmeten?

In een gemeentelijk referendum beslis JIJ over dit alles! Steun ons dus en teken de petitie!